Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

2020-as versenyszezon kezdete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2020. május 25. hétfő, 10:34

A koronavírus némileg átszabta versenynaptárunkat, de a szigorú járványügyi rendelékezések feloldásával úgy tűnik júniustól már versenyezhetünk. A versenyek rendezése némileg más lesz, mint amit korábban megszoktunk. Egyelőre nem lesznek versenyeket kísérő parti rendezvények, Nevezni csak online a vihar rendszeren keresztül lehet és fizetés is csak online történhet. A nevezéshez érvényes hajólevél, sportorvosi, MVSZ tagdíj befizetése  és hajóbiztosításról nyilatkozat továbbra is szükséges. A lehetséges sportorvosi vizsgálatokról a hunsail-en folyamatosan olvashatók információk.

Évadunk 2020.6.6.-án az Ezüst Szalaggal kezdődik. Erre a versenyre a kiírás fent van a hunsail-en és már nevezni is lehet a viharon keresztül. (5-7 Sudár  indulása várható.) Néhány májusi versenyt végleg töröltek (Évadnyitó, Mihalkovics Kupa) néhány versenyt pedig elhalasztottak. Jelenleg úgy tűnik évadunk a Kereked OD versennyel folytatódik. (6.13-14.)  A Kékszalagra megváltozott időpontban 2020.07.30.-án kerül sor. A Kenesei Szezonnyitót 2020.07.04-05-én pótoljuk. A Pünkösdi Regattát a Szüreti Regatta időpontjában 2020.9.25.-27. rendezi a TVSK . ( 3 nap. Földvár-Keszthely, Öböl Kupa. Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy). Az osztálygyűlésen elhatározott Sudár vacsorára is ekkor kerül majd sor.

A versenynaptár véglegesítése a napokban várható, ezért kérem, figyeljétek a hunsail híreit.

Némileg csökkent az MVSZ ranglista versenyeink kínálata. Kiesett az elmaradt Évadnyitó és a Pünkösdi Regatta ill. a Szüreti Regatta Őszi Pünkösdi Regatta címen összevonásra került. Jelenleg úgy tűnik, hogy az MVSZ ranglista versenyeik 2020.-ban a következők: Magyar Bajnokság. Kereked OD Kupa, Füred OD Kupa, Félszigetkerülő és Őszi Pünkösdi Regatta.

Emlékeztetőül Kereked OD versenyre januári gyűlésünkön a következő  Sudarak jelentkeztek: Vigasz, Főszél, Öreg, Nagyon Sudár, Száz x Szép, Banka, Pontilla és Gé.

Kérem, ennek megerősítését!

Sajnos a megváltozott versenynaptárban sem változott a helyzet a Raiffeisen OD  verseny és a Fehér Szalag időpontja ütközik.  (2020.06.27-28.) Januári gyűlésünkön többszöri próbálkozás után sem sikerült döntenünk a két verseny között. Abban egyetértettünk, hogy a cél az lenne, hogy a Sudarak nagyszámban vagy az egyik vagy a másik versenyen induljanak. Mindkét versenynek vannak előnyei és hátrányai. Fehér Szalag tradíncionális túraverseny a Keleti-medencében, a limitidőhöz képest viszonylag nagy távval. Raiffeiesen OD Kupa 6 futamos pályaverseny Földváron, az OD versenysorozat része. Januári gyűlésünkön a döntést júniusra halasztottuk. Legkésőbb a Kereked Kupán döntenünk kell. Várom a javaslatokat.

Jó szelet!

Találkozunk a vízen!

Gaszton (az Öreg)

 

Gé. HUN 155

Pál Gaszton

 

 

Sudárregatta.hu 2011