Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
Fehér Szalag a befutó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2020. június 08. hétfő, 10:29

Sajnos ez évben a Fehér Szalag és a Raiffeiesen OD Kupa azonos hétvégére esik. Ez a most véglegesített új versenynaptárban sincs másként. Annak érdekében, hogy legalább az egyik versenyen népes osztályban versenyezhessünk, már a januári gyűlésünkön  megkíséreltük ezt a verseny torlódást feloldani. Sajnos akkor a szavazások nem hoztak eredményt. Így azzal napoltuk el a kérdést, hogy június elején erre visszatérünk. A most megtartott szavazás már eredményt hozott. A szavazó Sudarak nagy része a Fehér Szalagot választotta.

A döntésről már tájékoztattam az OD Flotta Kapitányát és a Raiffeisen OD Kupát rendező Sparit.

A többségi döntés alapján kérek minden Sudarast, hogy amennyiben lehetséges a Fehér Szalagot preferálja.

Találkozzunk a Fehér Szalagon is!

Jó szelet!

 

Gaszton (az Öreg)

 

Gé. HUN 155

 
2020-as versenyszezon kezdete PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2020. május 25. hétfő, 10:34

A koronavírus némileg átszabta versenynaptárunkat, de a szigorú járványügyi rendelékezések feloldásával úgy tűnik júniustól már versenyezhetünk. A versenyek rendezése némileg más lesz, mint amit korábban megszoktunk. Egyelőre nem lesznek versenyeket kísérő parti rendezvények, Nevezni csak online a vihar rendszeren keresztül lehet és fizetés is csak online történhet. A nevezéshez érvényes hajólevél, sportorvosi, MVSZ tagdíj befizetése  és hajóbiztosításról nyilatkozat továbbra is szükséges. A lehetséges sportorvosi vizsgálatokról a hunsail-en folyamatosan olvashatók információk.

Évadunk 2020.6.6.-án az Ezüst Szalaggal kezdődik. Erre a versenyre a kiírás fent van a hunsail-en és már nevezni is lehet a viharon keresztül. (5-7 Sudár  indulása várható.) Néhány májusi versenyt végleg töröltek (Évadnyitó, Mihalkovics Kupa) néhány versenyt pedig elhalasztottak. Jelenleg úgy tűnik évadunk a Kereked OD versennyel folytatódik. (6.13-14.)  A Kékszalagra megváltozott időpontban 2020.07.30.-án kerül sor. A Kenesei Szezonnyitót 2020.07.04-05-én pótoljuk. A Pünkösdi Regattát a Szüreti Regatta időpontjában 2020.9.25.-27. rendezi a TVSK . ( 3 nap. Földvár-Keszthely, Öböl Kupa. Keszthely-Fonyód-Ábrahámhegy). Az osztálygyűlésen elhatározott Sudár vacsorára is ekkor kerül majd sor.

A versenynaptár véglegesítése a napokban várható, ezért kérem, figyeljétek a hunsail híreit.

Némileg csökkent az MVSZ ranglista versenyeink kínálata. Kiesett az elmaradt Évadnyitó és a Pünkösdi Regatta ill. a Szüreti Regatta Őszi Pünkösdi Regatta címen összevonásra került. Jelenleg úgy tűnik, hogy az MVSZ ranglista versenyeik 2020.-ban a következők: Magyar Bajnokság. Kereked OD Kupa, Füred OD Kupa, Félszigetkerülő és Őszi Pünkösdi Regatta.

Emlékeztetőül Kereked OD versenyre januári gyűlésünkön a következő  Sudarak jelentkeztek: Vigasz, Főszél, Öreg, Nagyon Sudár, Száz x Szép, Banka, Pontilla és Gé.

Kérem, ennek megerősítését!

Sajnos a megváltozott versenynaptárban sem változott a helyzet a Raiffeisen OD  verseny és a Fehér Szalag időpontja ütközik.  (2020.06.27-28.) Januári gyűlésünkön többszöri próbálkozás után sem sikerült döntenünk a két verseny között. Abban egyetértettünk, hogy a cél az lenne, hogy a Sudarak nagyszámban vagy az egyik vagy a másik versenyen induljanak. Mindkét versenynek vannak előnyei és hátrányai. Fehér Szalag tradíncionális túraverseny a Keleti-medencében, a limitidőhöz képest viszonylag nagy távval. Raiffeiesen OD Kupa 6 futamos pályaverseny Földváron, az OD versenysorozat része. Januári gyűlésünkön a döntést júniusra halasztottuk. Legkésőbb a Kereked Kupán döntenünk kell. Várom a javaslatokat.

Jó szelet!

Találkozunk a vízen!

Gaszton (az Öreg)

 

Gé. HUN 155

Pál Gaszton

 

 
Felhívás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2020. április 24. péntek, 10:36

Vitorlázó sporttársak!

A koronavírus járvány miatt kialakult egészségügyi veszélyhelyzet nem hagyta érintetlenül a vitorlás sportot. Versenyzés helyett a partra szorultunk: hajóink a kikötőkben vesztegelnek, csapataink nem tudnak közösen készülni, versenyt tartani tilos. Klubjaink a túlélésért küzdenek, mivel a bizonytalan helyzetre tekintettel sokan kivárnak az éves tagdíjak befizetésével és a versenyengedélyek kiváltásával.

Sporttársak! Ez most az összefogás ideje, mutassuk meg a hazai nagyhajós vitorlázó közösség valódi erejét. Bár a partra szorultunk, ne hagyjuk magára szeretett sportágunkat!

Tudnotok kell, hogy a klubok és a szövetség munkatársai is megfeszített erővel küzdenek azért, a sportág működőképessége fennmaradjon és a veszélyhelyzet feloldását követően azonnal beinduljon a vitorlás élet a vizeken. A Magyar Vitorlás Szövetség a tagszervezetekkel, hajóosztályokkal közösen dolgozik egy eltolt versenyszezon megszervezésén, a versenyrendszer működőképességének fenntartásán. Teszi mindezt azért, hogy Mi újra vitorlázni, versenyezni tudjunk, amint ezt a körülmények lehetővé teszik.

Nélkülünk azonban ez a küzdelem mit sem ér. Mutassunk példát abban, hogy tevékenyen hozzájárulunk ehhez munkához azzal, hogy befizetjük a tagdíjakat, és kiváltjuk a versenyengedélyeket! Akkor is, ha most még nem szállhatunk vízre. Akkor is, ha most még nincs verseny. Ez kell ugyanis ahhoz, hogy amikor minden visszatér a rendes kerékvágásba, legyen, aki megszervezi a versenyeket és működteti a versenyrendszert.

Erről most kell gondoskodnunk!

Mutassunk példát abban is, hogy segítünk egymásnak. A veszélyhelyzet miatt elmaradt versenyeinkre szánt költségeket vagy a nevezési díjak egy részét fordítsuk a vitorlázók, a hajóegységek és az osztályok megsegítésére. Azokéra, akik a járvány okozta gazdasági hanyatlás vagy egészségi okok miatt most a létükért küzdenek. Támogassuk önkéntes felajánlásainkkal vagy akár adónk egy százalékával a nehéz helyzetbe kerülő társainkat!

Sporttársak! Mi vagyunk a hazai vitorlázás legnagyobb háttere, mi vagyunk, akik ezt a sportágat működtetjük. Számítunk Rátok is, nem majd, nem holnap, hanem most!

Balatonfüred, 2020. április 15.

Kurucz Sándor (elnök, Nagyhajós Bizottság), Cittel Lajos (tag, Nagyhajós Bizottság), Szeremley László (tag, Nagyhajós Bizottság), Keller András (tag, Nagyhajós Bizottság), Petrányi Zoltán (tag, Nagyhajós Bizottság), Dr. Bodnár Imre (HCC), Herkó Dezső (70-es cirkáló), Böjte Richard (Nau 330), Czap Zoltán (11mOD), Csoltó Ákos (Melges 24), Farkas János (50-es cirkáló), Fináczy György (Partiszél), Hercsel Erik (J24), Kola Dániel (Regina), Lehoczky Ádám, Fabriczki András (33-as), Mészáros Gábor (Európa 30), Náray Vilmos (Dragon), Öveges Dávid (Sudár Sport), Pál Gaszton (Sudár Regatta), Siklósi Máté (Optimist), Temesfői Zénó (Nau370Run), Weisz János (Dolfin), Wonke Péter (ÖC)

Az aláírókhoz itt lehet csatlakozni!

https://www.peticiok.com/osszefogast_a_magyar_vitorlazasert

 
Belo búcsúztatója PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2020. február 17. hétfő, 09:52

Belo búcsúztatója a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában lesz Február 21-én 14.30-kor, majd utolsó hajós útjára Balatonfüreden kísérhetjük el Február 23-án 11 órakor a Szöviből.

Kérünk benneteket, hogy koszorúkat ne hozzatok. A ravatalozóhoz vagy Füredre csak 1 szál virágot, vagy egy kézzel készített környezetkímélő kishajót hozzatok, amit útnak ereszthettek szeretett tavunkon.

A család tisztelettel kéri a szertartás utáni részvétnyilvánítás mellőzését.

Jó szelet Belo az égi vizeken!

 
Búcsúzunk... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2020. január 25. szombat, 09:46

 

Szomorúan írom e sorokat. Beló a elvitorlázott az égi vizekre. Hálás vagyok a sorsnak hogy 3 évadot vele versenyezhettem. Beló, jó szelet az égi vizeken, nagyon hiányozni fogsz.

Gaszton

 

 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 27

Sudárregatta.hu 2011