Közösség

Osztályszövetség

BelépésFotó galéria

Hírdetések 

Sudár Regatta Facebook

Sudár Regatta Osztályszövetség
Sudár Regatta osztálytalálkozó 2020. január 08. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2019. december 07. szombat, 11:08

 

Meghívó

Szeretettel meghívunk minden Sudarast 2020.01.08-án szerdán 18 órakor tartandó gyűlésünkre.

Helyszín: Márványmenyasszony étterem

Budapest, 1012. Márvány u.6.

Napirend:

- regisztrációs díj 2020.

- visszatekintés 2019. évre, eredményeink

- vándordíjak átadása

- 2020. évről előzetes tájékoztató

- 2020. évi Bajnokság

- OD versenyek

- 2020. évi MVSZ ranglista versenyek kiválasztása

- egyebek

Kérjük, hogy a tavalyi győztesek (Öreg és Banka) a Vándordíjakat a díjkiosztóra elhozni szíveskedjenek.

Várunk minden Sudarast!!!

Gaszton

Gé. HUN 155

 

 
Ranglista 2019. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2019. október 02. szerda, 15:57

Felkerült a 2019. évi ranglista a Főmenű/Ranglista menüpontba.

 
Füred kupa OD verseny!! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2019. augusztus 04. vasárnap, 09:56

BYC jövő hétvégén (2019.08.10.-11) rendezi  a Füred Kupa OD pályaversenyt. Nevezni már lehet a VIHAR-ban. Eddig 6 Sudár nevezése biztos: Főszél, Öreg, Száz x Szép, Pontilla, Joystick és Gé.

A 6 nevezett hajó már biztosítja, hogy önálló osztályként rajtolhassunk.

De a 6 hajó kevés  ahhoz, ez a verseny beleszámítson az MVSZ által a jövő évi önálló osztálystátusz eléréséhez szükséges Bajnokságon kívüli  3 eseménybe. Az MVSZ előírása 8 hajóról szól.

Kérlek benneteket, hogy 2019.8.5.-ig jelezzétek részvételi szándékotokat.

Amennyiben lehetőségetek van rá, gyertek! Gondoljatok arra, hogy nevezésetekkel a Sudár Regatta osztálynak is segítetek.

Gaszton

Gé. HUN 155

 

 
Veszélyben a Sudár Regatta osztály PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2019. július 23. kedd, 08:37

A sikeres Kékszalag után előre is kell néznünk. A jövőnk már közel sem olyan biztató. Az önálló osztálystátusz megtartásához minden 10 m-nél rövidebb hajóosztálynak versenyévadonként a Magyar Bajnokságon kívül még 3 olyan versenyt kell felmutatnia, melyen az indulók száma elérte vagy meghaladta a bűvös 8-as számot.
Sajnos ebben idén kritikusan gyengék vagyunk. Eddig mindössze 2 versenyen értük el a kritikus határt (Kékszalag 19 Sudár és Évadnyitó 10 Sudár), Sajnos átlag számításra nincs lehetőség. Ha a versenynaptárt nézem 3 olyan alkalom kínálkozik még, ahol a hiányzó 1 versenyt teljesíthetjük. Ez a 3 verseny: Füred Kupa, Félszigetkerülő és a Szüreti Regatta. (A Beszédes Emlékversenyt és Unitef Kupát nem sorolom ide, hiszen ezeken a versenyeken évek óta alig vesznek részt a Regatták. Köd Kupa nem MVSZ verseny.)
A Szüreti Regatta szeptember végén Keszthelyre megy a szokásos Badacsony helyett. Valószínűleg ez a célállomás változás nem fogja segíteni az aktivitást.
A fentiek alapján különösen fontos lenne, hogy a Bajnokság előtt sorra kerülő utolsó pályaversenyen,a Füred Kupán vagy a Félszigetkerülőn hozzuk az előírt szintet.
Amennyiben ezt nem sikerül elérnünk egyik hátralévő versenyen sem, akkor jövőre önálló osztályként nem versenyezhetünk, csak YS-ban. Ez a hajóosztály teljes szétzuhanását is jelentheti. Miután a tét nagy kérek minden Sudarast, hogy az osztály érdekében is tervezze be naptárába a szóban forgó hátralévő versenyeket. Aktivitásunk összehangolása érdekében kérem válaszaitokkal is segítsétek a szervezést.

 
Kékszalag 51. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Geröly Tamás   
2019. július 22. hétfő, 09:49
Gyenge szelet jósoltak a Kékszalag idejére és ez be is jött. Ennek ellenére 19 Sudár Regatta vágott neki a leghosszabb balatoni versenynek. 11 Sudár kitartásban is jelesre vizsgázott és a nehéz körülmények dacára teljesítette a távot. A kitartásban a Köszönjük Emese bizonyult a legjobbnak, ők 30 perc híján 48 órát vitorláztak. A trükkös szelekben a Sudarak megmutatták erényeiket. 561 induló közül az osztályban győztes Öregnek sikerült magát beverekednie a legjobb százba. De 2 dobogós Főszél és Száz x Szép is az első negyedben végzett.
Parádés sikert hozott a YS szerint korrigált abszolút eredménylista.
(Jóllehet a YS számunk hagy kívánnivalót maga után.)
A YS szerint korrigált abszolút eredménylista első 10 %-ban 6 Sudár Regatta is helyet kapott és evvel egyértelműen a legsikeresebb hajóosztálynak bizonyult.

De a Sudarak sikeréből is messze kiragyog az Öreg eredménye. Az Öreg 561 induló közül a YS szerint korrigált abszolút versenyt meggyőző fölénnyel megnyerte. Ez azt jelenti, hogy a 2019 évi Kékszalagon a legjobban navigáló hajó a HUN 156-os Öreg volt.
A dicsőséges csapat: Toronyi Bence, Békés Miklós, Antal Péter és Sztojanovits Kristóf.
Gratulálunk Nekik!!!
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 27

Sudárregatta.hu 2011